telefon

KONTAKT

pošta

info@pismodjedamraza.com


Pitanja i odgovori

 

Kako da pošaljem pismo od Djeda Mraza?

Potrebno je da, na ovom sajtu, popunite aplikaciju za kreiranje pisma. Klikom ovdje ili na veliko crveno dugme na početnoj stranici sajta krećete u proces kreiranja pisma u tri koraka.

 

 


Za koliko dana stiže pismo?

Pisma se šalju (predaju Pošti) tri puta sedmično (ponedjeljkom, srijedom i petkom) a to znači da će Vaše pismo biti spremno za slanje narednog termina nakon Vaše uplate naknade za slanje pisma. Takođe, vodite računa i o činjenici da pisma u poštanskom prometu na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine putuju u prosjeku šest dana.

 


Koliko košta pismo od Djeda Mraza?

Cijena usluge slanja pisma iznosi 9,90 KM i u nju je uračunata poštarina (obična poštanska pošiljka). Također, postoji i opcija da izaberete drugačiji način slanja pošiljke –  usluga „Brza pošta“. Ukoliko izaberete (čekirate) ovu opciju, cijena pisma će biti 15,90 KM.

 


Šta ako moje pismo ne stigne?

Pisma se šalju Poštom i zato, uprkos dobroj organizaciji i funkcionisanju poštanskog prometa u Bosni i Hercegovini, postoji minimalna mogućnost da poštanska pošiljka zakasni ili ne dođe na odredište.
Mi smatramo da pismo treba da stigne maksimalno za šest dana, te ako pismo nije stiglo u tom roku prihvaćamo reklamaciju. Za početak, provjerićemo status pošiljke.

 


Kada je najbolje da pošaljem pismo?

Bolje je da pismo stigne što ranije, da kod djeteta izazove specifičan osjećaj vjerovanja u Djeda Mraza, išekivanja, preispitivanja sopstvenog ponašanja (zašto je Djeda Mraz u pismu napisao da sam bio dobar) i sl. Time što će pismo stići relativno kasno, tek neki dan prije Djeda Mraza, djetetu skraćujete doživljaje i utiske i povećavate mogućnost da pismo „zakasni“ tj. stigne poslije Djeda Mraza (zbog novogodišnjih gužvi u poštanskom saobraćaju) i da zbog toga čarolija bude uništena.
Suština je da iščekivanje  Djeda Mraza i Nove godine bude jednako lijepo kao i njihov dolazak.

 

 

 

Kako da poručim pismo kad imam više djece?

Pisma na našem portalu su namijenjena isključivo pojedincima a ne grupi (više djece) te iz tog razloga nije moguće kreirati jedno pismo za više djece.

Razlog ovome je karakter Djeda Mraza koji i poklone donosi svakom djetetu pojedinačno. Svako dijete je posebno i zaslužuje posebnu Djeda Mrazovu pažnju.

U pismu se Djed Mraz obraća djetetu lično, po imenu. Navodi njegove lične vrline i dobra djela za koje je dijete zaslužno (to nije moguće u slučaju grupe) kao i dječje želje koje će Djed Mraz ostvaritu u obliku darova ispod jelke.

Dakle, ne postoji mogućnost da se u jednom pismu spomene dvoje ili više djece.

Kako bi riješili problem roditelja koji imaju dvoje i troje djece, kreirali smo tri različita tipa pisma, kako dvoje djece nbi dobili isti osnovni tekst pisma međutim, svi oni koji poručuju samo jedno pismo za jedno dijete nemaju mogućnost izbora jednog od tri tipa pisma.

Međutim, roditelj (ili ko god), kad izvrši porudžbinu jednog pisma tek, na kraju tog procesa, ima priliku kliknuti na dugme na kojem piše „Poručite drugo, drugačije pismo...“ i tako dalje.

Jedino o čemu poručioci moraju voditi računa je da porudžbinu više tipova pisama moraju izvršiti serijski, jedno za drugim. Dakle, mora se voditi računa da ne istekne sesija jer će u tom slučaju sustav opet krenuti od prvog tipa pisma.

PRONAĐITE NAS NA FB

fb